[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”4.0.11″][et_pb_row _builder_version=”4.0.11″][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.0.11″][et_pb_text _builder_version=”4.0.11″ text_font=”Lora||||||||”]

1 januari 2020 in Pararamaribo, de hoofdstad van Suriname, is een prachtig mooie nieuwjaarsdag. Schitterend gewoon.  Droog weer, een zacht schijnende zon in een blauwe lucht met voorbij wiegende witte wolken, een zwoele lucht, door de lagere temperatuur van de kleine regentijd, een strelende wind. Perfect. Hier en daar klinkt  nog een pagara of een bombel of een vuurpijl.

De huisdieren halen opgelucht adem dat het geluidsgeweld voorbij is. Jammer genoeg zijn er al 2 doden in het verkeer op de Oostwestverbinding nabij Moengotapoe en Albina in de oostelijke kustvlakte van het land. In Paramaribo heeft een uur voor de jaarwisseling een felle brand op de hoek van het Molenpad en de Van het Hogerhuysstraat,  twee panden in de as gelegd . Er zijn 9 vuurwerkslachtoffers jong en oud.

Gelukkig zijn we een kleine bevolking in een relatief groot, maar zeker rijk land. Dat geeft enorme hoop en verwachting dat we onze problemen van welke aard ook, duurzaam gaan kunnen oplossen.  Zodra we maar van goede wil willen zijn, zowel persoonlijk, als maatschappelijk, alsook op politiek gebied.

Vooralsnog heeft columnist Giwani Zeggen het goed verwoord. Suriname’s trots en dus ook eer, is in 1919 gevonden bij de sport en in de kunst. Een teken voor de beleidsmakers om daarin te investeren in 2020. Hierbij moet worden opgemerkt dat beleidsmakers niet alleen de politieke bazen zijn, maar ook de maatschappelijke en economische bazen, en zelfs de religieuze.

Het is een schrikkeljaar en ook een verkiezingsjaar in Suriname. Het worden heel spannende verkiezingen, want zoveel oude en nieuwe politieke partijen dingen naar de regeermacht in Suriname. Op Trishul televisie was te zien en horen dat het owruyari vierende volk zowel voor als tegen de rechtens veroordeelde zittende president Bouterse als volgende nieuwe president was. Dus dat wordt zeer spannend. Maar wie er ook wordt gekozen, zal Suriname moeten leiden zoals Suriname is. Een speciaal, prachtig mooi, rijk en uniek land

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]