Dierentuin Bloeit

Jan 9, 2019 | Environment

Written by Carla Tuinfort

De Surinaamse Dierentuin , de Paramaribo Zoo, groeit en bloeit. Het bezoekersaantal bedraagt de laatste 7 jaar ruim 100.000 personen per jaar. In de tuin leven momenteel 365 dieren van 98 verschillende soorten, bestaande uit huisdieren en wilde dieren.

Het gros van de dierentuinbewoners zijn inheemse dieren, zo een 90 procent, en de resterende 10 procent zijn uitheemse dieren. De exploitatiekosten van de dierentuin; personeel, voeding en verzorging van de dieren, en het bijzonder of regulier onderhoud  bedragen tussen de 700.000 en 1 miljoen srd per jaar.

De dierentuin kent behalve de dieren ook diverse attracties van externe standhouders en sport- en spel faciliteiten, en is elke dag geopend van 9 uur ’smorgens tot 6 uur ’smiddags.

Related Articles

Related

Blue Moon

Restanten blue moon van gisteren ( blue moon: 2e volle maan in een maand) laten vandaag de zonneregens neder. Bij ons. We hebben geluk. We zitten op het oude Guyanaschild. Dat wil zeggen dat tenzij we alle bomen wegkappen en het milieu totaal vergiftigen met plastiek,...

read more

gotro motjo

Diverse mensengooien rommel in de  goot {sloot}, moeder Natuur is zo Vriendelijk deze te ontvangen & om te zetten in een Goud- cq Diamantmijn van Kunstwerken voor fotografen o.a {Motyo = Hoer} Fromu Libi fu Gotro Motyo, het gecompliceerd  Leven de Hoer van de Goot...

read more

EYGI DU MAGAZINE

Bij EYgi Du gaat het om een bijdrage te leveren aan het verhogen van het Bewustzijn van Surinaamse mensen. Zelfbewustzijn, maatschappelijk bewustzijn, Cultureel bewustzijn, economisch bewustzijn en zelfs het politieke bewust zijn. Met dit verhoogde bewustzijn, dat dus...

read more