Soso Lobi Expo van Smart: door Carla Tuinfort

Sep 11, 2015 | art, media

Written by Carla Tuinfort

De stichting Suriname Art, afgekort Smart, organiseert de Soso Lobi Gemengde expositie in de Hal van de Grote Combeweg van zaterdag 10 Oktober tot en met donderdag 15 oktober. Ruim 20 kunstenaars laten hun kunstvaardigheden bewonderen.

Zowel nijverheidskunst oftewel crafts, als algemene kunst van schilderijen en tekeningen tot en met beelden installaties en glaskunst en fotografie worden tentoongesteld, ter ere van een kunstenaarsgrani  in verband met  de 70 jaar bigi yari van president Bouterse.

De bezoekende scholieren en studenten kunnen diverse craftworkshops, teken En mode-ontwerpdemonstraties volgen. Op  dinsdag 13 oktober, de verjaardag van president Bouterse is er een Tekenwedstrijd voor  de leeftijdscategorie 8-15 jaar, waarbij onder andere een laptop valt te winnen.

De opening van de expo  werd verricht door de President, middels de onthulling van een borstbeeld van hem zelf, van de hand van Erwin de Vries, toen de president nog jong was en de macht in Suriname pas had overgenomen in 1980.

Een uitgebreid cultureel programma met inheemse culturele groepen, een Brassband en Henry Ceder and Friends en een Naya Bingi Rastafari  groep, vergezelde  de  drukke opening van de Soso Lobi expo in de Hal van de Grote Combeweg, compleet met verjaardagstaart en een deeltje van de kunstcollectie van het staatshoofd en zijn eega. EINDE BERICHT CT

STVS JOURNAAL                                ZONDAG 11 SEPTEMBER 2015

Related Articles

Related

Blue Moon

Restanten blue moon van gisteren ( blue moon: 2e volle maan in een maand) laten vandaag de zonneregens neder. Bij ons. We hebben geluk. We zitten op het oude Guyanaschild. Dat wil zeggen dat tenzij we alle bomen wegkappen en het milieu totaal vergiftigen met plastiek,...

read more

Sranankondre mi lobi yu

Na bigin fu wan Sranan singi e taki,”Sranankondre, Sranankondre, Mi Moy kondre mi lobi yu”. A singi na wan winsi, wan boskopu, wan firi nanga wan denki , srefi wan begi, gi na kondre Sranan. Mama Sranan, wan lobi mama, gi ala Sranansma. Dat meki Sranansma musu lespeki...

read more