Bronzen Portret van Michael Slory

Aug 29, 2015 | art, Featured, media

Written by Carla Tuinfort

Erwin de Vries, nestor van de beeldende kunstenaars van Suriname, heeft al decennia lang de traditie om  portretten te maken van bijzondere of belangrijke Surinamers. Deze portretten kunnen geschilderd zijn, of worden door de Vries in klei geboetseerd, in een mal geperst en daarna in brons gegoten.

Zijn oeuvre van portretten  bestaat uit politici, filosofen, sporters, captains of industry, musici, schrijvers en andere kunstenaars.

Van de gevierde dichter Michael Slory, die eerder deze maand zijn 80ste verjaardag mocht herdenken , heeft de Vries een bronzen portret vervaardigd. Dit portret bevindt zich nog in zijn atelier, wachtend op het moment om gekocht en geplaatst te worden op een geschikte publieke plek, aangezien Slory tot een van de belangrijkste Surinaamse dichters gerekend mag worden. Zijn oeuvre van portretten  bestaat uit politici, filosofen, sporters, captains of industry, musici, schrijvers en andere kunstenaars.

De oprichting van een Surinaamse Hall of Fame zou ook goed passen om de  geschiedenis van de ontwikkeling van Suriname , middels portretten van de  trekkers en exponenten van deze ontwikkeling, permanent tentoon te stellen.

STVS JOURNAAL                                     ZATERDAG 29 AUGUSTUS 2015

Related Articles

Related

Blue Moon

Restanten blue moon van gisteren ( blue moon: 2e volle maan in een maand) laten vandaag de zonneregens neder. Bij ons. We hebben geluk. We zitten op het oude Guyanaschild. Dat wil zeggen dat tenzij we alle bomen wegkappen en het milieu totaal vergiftigen met plastiek,...

read more

gotro motjo

Diverse mensengooien rommel in de  goot {sloot}, moeder Natuur is zo Vriendelijk deze te ontvangen & om te zetten in een Goud- cq Diamantmijn van Kunstwerken voor fotografen o.a {Motyo = Hoer} Fromu Libi fu Gotro Motyo, het gecompliceerd  Leven de Hoer van de Goot...

read more